perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kun olet onnellinen, hyppele ympäriinsä ja anna hännän heiluttaa koko koiraa

Helatorstain kunniaksi oltiin Ahosen kaa toko valmennusrenkaan koulutuksessa Virpiniemessä. Kouluttajina Tarja Melakari ja Jenni Ojala. Ensimmäisessä sessiossa jokainen sai ottaa "ongelmaliikkeitä". Minun ajatus oli nouto ja kaukot. No ensimmäinen 15 min meni keskusteluksi ja noutokapulaa ei otettu käyttöön.  Ahonen kävi hiukka kierroksilla ja tähän Jenni antoi neuvoja, joista jäi mieleen JOHDONMUKAISUUS JA PALKAN AJOITTAMINEN SEKÄ PALKKAAMINEN. Lisäksi hän näytti omalla koirallaan miten opettaa koiralle rauhoittuminen. Rauhoittuminen sinällään ihan hyvä homma, mutta ei taida toimia sellaisenaan kesken treenin, jos ei sitten jatka treenin kestoa muutamalla tunnilla;-o Meidän  versio tästä on "lepo", joka tarkoittaa maassa olemista niin kauan kunnes mieli on rauhoittunut. Tämän jälkeen homma jatkuu.
Toinen 15 min käytiin läpi kaukoja. Minähän olen opettanut Ahoselle niin, että napa pysyy paikallaan. Jennin ajatus oli  toinen eli takajalat paikallaan. Kieltämättä koira pysyisi paremmin paikallaan tällä tyylillä. Tätä harjoiteltiin niin, että makupalakäsi;) koiran suussa ja hissiliikettä maasta ylös, niin että koira vain yrittää nousta ylös ja heti takaisin.

Toinen sessio oli Tarjan ja  siellä käytiin läpi seuraaminen, luoksetulo ja ruutu. Ensin seuraaminen, joka lähti kohtalaisen hyvin käyntiin siis hyviä pätkiä,  jolloin paikka ja katsekontakti hyvä,  mutta se kesto.... Tarjan mielestä kuitenkin parempaa kuin aikaisemmin... hmm tiedä häntä... mutta tällä jatketaan. Ja edelleen tehdään seuruutreenit erillään -ainakin ruututreenistä;)
Luoksetulo oli hyvä.  Stoppien opettamiseen saatiin vinkiksi, että ei esim. merkin kautta kierrättämällä  -miksiköhän... Ollaan käytetty alustalle lähetystä ja nyt tehtiin ihan perinteisesti;) käsimerkillä jolloin samalla lentää palkka.
Ruutu, jossa lähetyksessä säätämistä edelleen, mutta nyt menee suoraan ruutuun. Harjoiteltiin myös loppuvaihetta, jossa välillä pyydetään sivulle ja välillä käydään palkkaamassa ruutuun.

Summasummarum: 
Viretilan hallinta -muista vaihtaa treeniä, jotta ei mene taisteluksi!
Vaihtelevia treenejä
Kesto
Kaukot, mieti tekniikka


Ja te on tit niin pätevä ja taitava vauvakoila, joka osaa paljon, mutta en taa titä ulos;)


-tarja-

Ei kommentteja: